Løp: Icebug Xperience er et unikt arrangement hvor du får muligheten til å utforske 75 km av Sveriges kystlandskap i løpet av tre dager.

På disse tre dagene vil du oppleve fantastisk natur, smake på god mat og møte nye venner fra hele verden. Icebug Xperience finner sted i Bohuslän, en provins i vest-Sverige, kjent for sin vakre skjærgård og unike natur. Bohuslän er globalt anerkjent for sitt miljø, og CNN har blant annet rangert det som et av de vakreste villmarksområdene i verden.

En fantastisk løpsopplevelse for alle!

Slik er etappene

Den første etappen i Icebug Xperience starter på klippene ved Ramsvik.

På denne etappen vil du løpe på det berømte, litt rød-fargede granittfjellet i nesten 8 km, omgitt av noe av den mest fantastiske utsikten Bohuslän har å by på. Når du har passert klippene vil du fortsette over en bro tilbake til fastlandet. På fastlandet møter du stier, fjell og skog før du kommer til Kungshamn og Smögen, hvor mål på første dag er.

Andre etappe er den mest varierte i dette eventyret.

Du løper eller går gjennom fortryllende skog, over fjell og svaberg langs kysten, og gjennom fantastiske små fiskelandsbyer. Etappen starter på Bohus-Malmön. Kyststien her tar oss rundt på øya, og du vil passere fine strender med glatte granittfjell. Etter 11 km kommer du til fergen, hvor du fraktes tilbake til fastlandet. På fastlandet starter andre del av etappen, og her venter ganske kupert terreng med et bredt spekter av natur før du når mållinjen i Kungshamn.

Den tredje og siste etappen starter i havnen ved Hunnebostrand.

Deltakerne vil passere gjennom landsbyen og en unik steinskulpturpark. Stien går så videre i det kuperte terrenget rundt Hunnebostrand, der bakketoppene gir en fantastisk utsikt over skjærgården og havet. Etter ca. 15 km vil du passere en bro tilbake til Ramsvik. Du fortsetter ned til kysten og passerer langs Sotekanalen, et naturreservat også kalt «The rocks kingdom». Her er store området av granitt, men også lyngheier og enger. Målet for dagen er Ramsvik Holiday Village, der en velfortjent lunsj og badstue ved sjøen venter.

I Camp Norway kan alle norske deltakere (eller de som elsker nordmenn) bo, være med på foredrag, peptalks og ha det moro sammen med andre løpeglade mennesker.

Et løp for alle

Enten du vil løpe, jogge eller gå de 75 km er Icebug Xperience noe for deg. Løpet er delt inn i tre ulike kategorier. Du kan velge gå-gruppen hvis du ønsker litt ekstra tid til å nyte naturen, løpe-gruppen hvis du ønsker å oppleve et verdensklasses terrengløp eller løpe-/gå-gruppe hvis du ønsker å gå noen deler og løpe noen deler. Du kan attpåtil stå av løpet på én av etappene, og likevel fortsatt gjennomføre neste etappe – men da uten å ha navnet ditt i de endelige resultatlistene.

Runner's World ønsker deg velkommen til Camp Norway

I Kungshamn midt i Sotenäs kommune og i hjertet av Icebug Xperience har Runner’s World valgt å åpne Camp Norway. I Camp Norway kan alle norske deltakere (eller de som elsker nordmenn) bo, være med på foredrag, peptalks og ha det moro sammen med andre løpeglade mennesker.
Runner’s World setter opp egen buss fra Oslo til Icebug Xperience og Camp Norway.

Hva får du som deltaker i Camp Norway?

• Transport tur/retur Oslo – Kongshamn, og til og fra de ulike etappene.
• Seminar og foredrag på kvelden i Camp Norway.
• Peptalk og siste info før hver etappe.
• Startnummer i Icebug Xperience.
• Overnatting i Johannesvik Camping Stugby.
• Økologisk, nærprodusert frokost og middag.