Løp: Sven Kilander var raskest over svabergene i Icebug Xperience i 2016. – Etappene er småkuperte hele veien, og de byr på vind i håret og helt utrolig utsikt mot Skagerakk, sier han.

Icebug Xperience består av tre etapper på tilsammen 75 kilometer. Løpet går i området Hunnebostrand, Smögen, Kungshamn, Malmön og Ramsvik på den svenske vestkysten.

Sven Kilander, som er svensk men bor i Norge, vant i fjor på en totaltid rett under fem og en halv time.

Han legger til at etappene er spredt litt rundt slik at man får se nye områder hver dag.

– Den første etappen gikk fra Ramsvik til Smögen. Den andre dagen løp vi først rundt Bohus-Malmön. Etter en kort ferjetur, hvor klokken ble stoppet, løp vi så videre til Kungshamn. Den siste dagen løp vi fra Hunnebostrand og tilbake til Ramsvik. Til og fra etappene tok vi båt, og man hadde da god tid til å nyte den vakre naturen og bli kjent med andre deltakere, forteller han fra fjorårets løp.

- Dette løpet er et rendyrket terrengløp, og foregår enten på svaberg rett ved sjøen eller på stier på bergene ovenfor. Det er småkupert, og varierer mellom svaberg, gress, sti og grus.

Sven Kilander

En unik totalopplevelse

Icebug Xperience har klasser for både de som vil løpe og de som vil gå, og samler deltakere fra store deler av Verden.
– Dette er mye mer enn fantastiske stier og en hard konkurranse. Det er en unik totalopplevelse av det beste Bohuslän har å by på som man opplever sammen med nesten 500 likesinnede fra hele verden. Utrolig morsomt og en flott naturopplevelse, sier Kilander.
– Svaberg er hardt å løpe på, så til å være et rendyrket terrengløp er det veldig tøft for leddene. Stiene er småtekniske, så det er viktig å følge godt med hvor man setter føttene. Særlig hvis man løper med et godt tempo.

– Jeg synes den andre etappen var hakket mer spektakulær enn den første. På dag to starter løpet på en øy, og traseen går på svabergene med fabelaktig utsikt hele veien. Etter en kort ferjetur hvor tiden selvfølgelig stoppes, løper man videre inn til Kungshamn på kuperte stier, forteller Kilander.

Han er ikke sikker på om han stiller til start i år, men vil bestemme seg litt nærmere arrangementsdato.

Dette er mye mer enn fantastiske stier og en hard konkurranse. Det er en unik totalopplevelse av det beste Bohuslän har å by på som man opplever sammen med nesten 500 likesinnede fra hele verden. Utrolig morsomt og en flott naturopplevelse

— Sven Kilander

Runner's World ønsker deg velkommen til Camp Norway

I Kungshamn midt i Sotenäs kommune og i hjertet av Icebug Xperience har Runner’s World valgt å åpne Camp Norway. I Camp Norway kan alle norske deltakere (eller de som elsker nordmenn) bo, være med på foredrag, peptalks og ha det moro sammen med andre løpeglade mennesker.
Runner’s World setter opp egen buss fra Oslo til Icebug Xperience og Camp Norway.

Hva får du som deltaker i Camp Norway?

• Transport tur/retur Oslo – Kongshamn, og til og fra de ulike etappene.
• Seminar og foredrag på kvelden i Camp Norway.
• Peptalk og siste info før hver etappe.
• Startnummer i Icebug Xperience.
• Overnatting i Johannesvik Camping Stugby.
• Økologisk, nærprodusert frokost og middag.